Pffff, ik had hier net een heel bericht getypt en ik heb weer iets verkeerd gedaan denk ik, want er staat niks nieuw op mijn blog. Opnieuw dan maar zeker.
Ik hoor hier de hele tijd dat jullie zo'n slecht weer hebben en dat jullie zelfs een witte pasen gehad hebben. Als het kan troosten: hier kan het weer ook beter hoor. Het heeft hier deze week serieus gewaaid. Onze boottocht is al 3 dagen op rij geannuleerd door teveel wind. En het zijn geen vissersbootjes hoor, maar vrij grote piratenboten. Van klanten die naar de woestijn op excursie zijn geweest, heb ik gehoord dat ze in een zandstorm zaten. En op mijn appartement waait de wind - en het zand dus ook - zo binnen langs deuren en vensters. Ge moet de gordijnen eens zien gaan. Echt gezellig :-)
Kheb mij dus deze week ni in t zonneke gezet om een beetje kleur te krijgen. Ni da ik daar zoveel tijd voor heb hoor. Werken, werken, werken. Maar het is wel plezant hoor. En blijkbaar doe ik het goed ook. Ondertussen zijn er al 2 hoteldirecteurs tegen mijn chief gaan zeggen hoe content ze van mij zijn: ik ga heel professioneel te werk, altijd heel vriendelijk en (voor de meesten is dit moeilijk te gloven) ik kan heel kalm blijven. Maar genoeg gestoeft.
We hebben niet altijd tijd om te eten en al helemaal niet om eten te maken. Dus 's avonds gaan we meestal ergens samen eten en als ik overdag tijd heb eet ik iets in één van mijn hotels. Ik hoop maar dat mijn dieet ni voor niks geweest is. Mijn kleren passen nog wel allemaal. Maar zoals mijn papa gisteren zei: zo'n djelaba en een burka passen altijd he. Het eten is hier dan ook zo lekker he. Een greep uit de menukaart:
Ojja: een voorgerecht met ei (gepocheerd denk ik) in tomatensaus. Het eigeel moet nog lopend zijn. Onze favoriet is ojja merguez.
Harissa: ziet er een beetje uit als tomatenpuree, maar is gemaakt van rode pepers. Voor het eten krijg je meestal een bord harissa met brood. Tunesiërs eten het met de lepel. Wij zijn nog aan het oefenen daarvoor.
Tabouna: iets als een pitta. Een rond broodje gevuld met groentjes, tonijn of kip of kaas of ... , wat mayonaise en uiteraard een flinke schep harissa. Wordt met frietjes geserveerd. Heel lekker, maar de frietjes laten meestal te wensen over.
Tajine: zoiets als de spaanse tortilla. Omelet met vanalles onder.
Brique: groentjes, ei en naar keuze tonijn, garnalen of kip in een soort dun deeg. dat wordt dan gefrituurd, maar niet te lang want het eigeel moet nog lopend zijn. Met een beetje citroen erover smaakt het super goed.
Uiteraard is er ook nog de couscous die je niet mag overslaan.
Vis staat ook op elke menukaart, maar is heel duur. Daarom staat op de menukaart de prijs per 100 gram vis, maar daar kan je je holle tand ni mee vullen he.
Er is natuurlijk nog veel meer lekkers te eten hier, maar dat moeten jullie zelf maar komen proeven. Want ik werk hier wel hard en ik amuseer me wel, maar ik moet toegeven dat ik jullie allemaal toch wel een heel klein beetje mis.
En met deze mooie woorden sluit ik af.
Meer nieuws volgende keer.
Een dikke boussa (= tunesische kus)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
12 opmerkingen:
Zal je leren. Eerst "copy"ke maken vant geen ge getypt hebt voor je verzend. Als er dan iets nie marcheert kunde gewoon teruggaan en een "paste"je doen. Of nog beter, eerst een kladje typen in kladblok:-) (of word natuurlijk) en als da af is copy paste op het blogske.
Dit gezegdzijndegeheelterzijde:
Sounds allemaal heel lekker. Da wordt als je terug bent kookles geven int Olihof!!!
Dag Katrijn,
we zitten hier gezellig bij Steven en Christine. We hopen dat alles goed met je gaat.
Vele groetjes,
Makke en Pakke
Wé tabouna,... bangelijk.
En wat met tabana?
Heb je ook al een broodje wolla met dreiriesaus kunnen proeven?
Hallo katrijn,
Als ik het zo zie is er veel lekker eten daar. We zullen veel moeten proeven als we komen, maar ja dan laten we ons eens gaan he.
Groetjes
Marleen
Was me dat even schrikken als ik die titel las! Ik dacht onmiddellijk aan iets heel anders dan aan de culinaire mogelijkheden van Djerba!
't is in ieder gevan goed te lezen dat ge daar uwen draai en uwe waai gevonden hebt!
J
ACQUES
Het klinkt inderdaad allemaal enorm lekker. Ik kijk er al naar uit om op bezoek te komen. Hopelijk waait het dan niet te hard, zodat we toch een boottochtje kunnen maken en dat we niet verdwalen in een zandstorm in de woestijn.
Groetjes Elsje
Ik was gezellig balletjes aan 't draaien voor de soep als ze me kwamen storen om uwen blog te lezen.
Gisteren lag er op ons koertje ook al een beetje woestijnzand waarschijnlijk van bij u overgewaaid zodat we u niet vergeten. Gelukkig is het hier fris genoeg om deuren en vensters gesloten te houden zodat het zand tenminste buiten blijft.
(maar dit smelt niet weg zoals de sneeuw)
KNUFFELS
papa (en mama)
Hallo,
dat ziet er inderdaad wel allemaal lekker uit daar (het eten eh)...
Nog even een klein nieuwtje van het thuisfront:
zondag zijn de eerste 'vlaamse televiesiesterren' uitgereikt. Naast een aantal troostprijzen voor wa flutprogrammekes ben ik met de hoofdprijs gaan lopen: "kijker van het jaar".
daaaag
Katrijn,
Ge hebt het waarschijnlijk hèèl druk met al je gasten die ons kille land ontlopen zijn, maar laat nu eens dat zand uit uw oren blazen, en luister eens goed naar wat ik gisteravond in het Olidinges gehoord heb:
"Als Katrijn niet reageert op wat wij schrijven, zullen wij ook niet meer...." (de rest heb ik niet meer zo goed verstaan)!!!!
Ge moet immers geen volledig nieuwe topic openen op uw blog, ge kunt evengoed een reactie achterlaten, zoals wij dat doen!
La loi du moindre effort, dat moet ge daar toch gewoon geworden zijn, hè maske!
met "cunlinaire" (sic!) groeten van
J
ACQUES
Ik zal t eens laten zien se dat ik toch nog mee ben met al wat er hier gezegd wordt. Ik heb trouwens de titel van mijn vorige blog aangepast, twas een schoonheidsfoutje da "cunlinair"
Koen proficiat met je prijs van beste kijker. Gezien het lage motivatiepeil om mij eens te komen bezoeken, moet ik misschien ook eens prijzen gaan uitreiken. Ik had gedacht aan: prijs van de eerste bezoeker . Boeken he mensen!
héhé,
joengeus en maskes,
kem heur toch ôôt heur kot gekrege!
En vermits Djerba niet langer
"cunili...dinges" is
vergroot de kans dat er toch iemand onder ons die prijs van de eerste bezoeker gaat afhalen (misschien wel iemand die met zijn miljoenen gewonnen als beste kijker geen blijf weet).
Ik wou vanmorgen dat reisagentschap op de IJzerleen binnen stappen, maar daar zat me een beetje teveel volk binnen (allemaal besjes van ver over de 80) en het was ook geen weer om buiten te staan wachten.
Ik ben dan maar 't Ankertje binnen gestapt om te genieten van een Hopsinjoor.
Santé en de groeten van degene die hier tekent als
J
ACQUES
Hallo Katrijn,
Bomma en ik hebben juist de foto's bekeken. En wat we zien is toch al de moeite. Maar ik denk als we het ginder te plaatsen zien dat het nog mooier zal zijn. Maar ik zie mij nog niet op zo'n beest zitten hoor. En zeg op tijd als ik moet beginnen sparen weet het dan op tijd te zeggen, want met al die trouwers ginder weet ge maar nooit.
Groetjes
Marleen
Een reactie posten